«Μαγειρεύοντας με τα χρώματα: Η κουζίνα του ζωγράφου και το εργαστήρι του μάγειρα».
Κύκλος εκδηλώσεων από το «Στέκι Παιδιού» και το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης
Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του ΔΟΥΚ Δήμου Βόλου σε συνεργασίά με το «Στέκι Παιδιού» του Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πραγματοποιείται η τρίτη ανοιχτή εκδήλωση για παιδιά στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων εκδηλώσεων «Παιχνίδια με την Τέχνη».
Μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο εκδηλώσεις με καλεσμένους την Έρικα Γκουτενσβάγκερ και με τον Ιωακείμ Μιναρετζόπουλο στις οποίες συμμετείχαν πλήθος παιδιών.
Το τρίτο εργαστήριο με τίτλο «Στην αυλή της άνοιξης» είναι καλεσμένη η μαγείρισσα-ζαχαροπλάστρια Χριστίνα Κάκκου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6μ.μ. στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλου, τηλέφωνο 24210 64336). Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών.
Η Χριστίνα Κάκκου, μετά από τις σπουδές της στο Παρίσι, στη σχολή Cordon Blue, σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στη Le Nộtre και ταξίδια στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, για να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο. Γλυκά. Το ζαχαροπλαστείο της, στη Μητροπόλεως, είναι μικρό, κοριτσίστικο, γεμάτο λιχουδιές, που ετοιμάζει η ίδια. Αγαπά τις ατόφιες πρώτες ύλες, επιλέγοντας, να δημιουργεί από μηδέν, με τα καλύτερα υλικά που μπορεί να εντοπίσει. Προτιμά να συγκεντρώνεται σε απλές και καθαρές γεύσεις, και τα γλυκά της δείχνουν σπιτικά (με την καλή έννοια). Στη βιτρίνα της, υπάρχουν πλούσιες σοκολατένιες κρέμες, σουφλέ σοκολάτας, μικρά cup cakes, όμορφα διακοσμημένα, καραμελωμένες κρέμες βανίλιας (brulle), ανοιχτές πίτες, υπέροχα μικρά σοκολατάκια, μικροί αφράτοι μπεζέδες, cakes καταπληκτικής γεύσης και τα πιο όμορφα μικρά, ζωγραφισμένα στο χέρι μπισκοτάκια. Όπως λέει και η ίδια στο περιοδικό «Γλυκές Ιστορίες» «έχω μία λόξα με τις κατασκευές και γι’ αυτό καταπιάνομαι με μεγάλη όρεξη με την παρασκευή παιδιών γλυκών»
Σ’ ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου τριών ωρών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την καλεσμένη, να τη γνωρίσουν μέσα από τα έργα της και στο τέλος να δημιουργήσουν τα ίδια τα δικά τους γλυκά.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να νιώσουν τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας του δικού τους γλυκού και μέσα από αυτή τη διαδικασία να διαφανεί η σημασία της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, την καλλιέργεια ικανοτήτων, τη διαμόρφωση κριτηρίου και άποψης και τέλος στην υιοθέτηση σωστών συνηθειών στο θέμα της καθημερινής διατροφής. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική, πέρα από τέχνη, είναι και έκφραση πολιτισμού, σταυροδρόμι επιστημών και χώρος όπου να εκφραστεί δημιουργικά.
Όπως αναφέρει η Αντιγόνη Ιωαννίδου στο βιβλίο της Δημιουργική μαγειρική για παιδιά και νέους: «… Η τροφή εκτός από τη γευστική, έχει και την εικαστική της πλευρά καθώς με τα μαγειρέματα γίνεται δυνατή και η διαμόρφωση μιας ευρύτερης αισθητικής άποψης και φινέτσας».
.