Ζωγραφική
Από το 2004, έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα εικαστικής αγωγής, αποτέλεσμα πολύχρονων μελετών και εμπειρίας ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και παιδαγωγών. Εξειδικευμένοι δάσκαλοι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι της Α.Σ.Κ.Τ. χρησιμοποιούν για την διδασκαλία τους πολλά παράλληλα μέσα (μουσική, παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι, βιβλία, προβολή επιλεγμένων D.V.D. και λόγο), για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε τα παιδιά να προσεγγίσουν ευχάριστα τα πλαστικά στοιχεία και να εκφραστούν δημιουργικά.
Οι βασικές κατευθύνσεις είναι τρεις. Η «γνωστική», η «πραγματολογική» και η «συναισθηματική». Δηλαδή να «γνωρίζουν» τα παιδιά, να «μπορούν» και να «νοιώθουν».
Οι θεματικές ενότητες αφορούν:
Στην γνωριμία και τη θετική στάση των παιδιών στην Παγκόσμια Ιστορία της Τέχνης αλλά ειδικότερα και στο έργο ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, κατανοώντας έτσι ότι κάθε λαός εκφράζει μέσω της Τέχνης, τις βαθιές ρίζες της πολιτιστικής, κοινωνικής και θρησκευτικής του κληρονομιάς.
Στην επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και την κατανόησή της.
Στη γνωριμία με τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις του τόπου τους, συνδέοντας το περιβάλλον με την ιστορία.
Μέσα από προγράμματα που περιλαμβάνουν παιχνίδια, χρήση οπτικοακουστικών μέσων, επισκέψεις σε μουσεία κλπ., αναπτύσσουν τη φαντασία τους, τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα πλαστικά στοιχεία και τα διάφορα υλικά για τη δημιουργική τους έκφραση. Η συνεργασία με την ομάδα, τα βοηθά στην ανάπτυξη της αντιληπτικότητάς τους, στην κρίση τους και στον προσδιορισμό του ρόλου τους στο κοινωνικό περιβάλλον.